Hän on petturi Olomoucissa, Doležal ampui edustajansa Pelt-seuralle

Lehdistötilaisuudessa ennen ottelua Jablonecissa Olomoucin jalkapallovalmentajan Zdenek Psotkan kanssa yksi toimittajista asetti pöydälle diktafonin viereen myös valkoisen Sigmy-paidan numerolla 15, jota Martin Doležal käytti äskettäin, ennen kuin hän pakeni Jabloneciin outoissa olosuhteissa.

“Onko tämä vitsi? Hmm, hyvin “, Psotka kulmahti ja työnsi mini-sivut sivuun.

Kahden kuukauden kuluttua hän ei viettänyt hyökkääjää, joka allekirjoitettiin pääjohtajaksi.

Loppujen lopuksi Psotka antoi Dolezalille ensimmäisen kerran kahdeksantoista vuoden mahdollisuus ensimmäisessä liigassa. Sigmy vei jo nuoremmassa nuoruudessaan häntä, vaikka hänellä oli kaksi vuotta vähemmän kuin kuljettajilla Hořavalla Nepožekin kanssa, joka palveli häntä kentän keskikohdasta.Siitä huolimatta pitkäkarvaisella Doležalilla oli merkittävä rooli nuorten tittelissä.

Hän aloitti jalkapalloilun TJ Sokol Rajnochovicessa, kun hän oli kuusivuotias. Viiden vuoden kuluttua hän suuntasi Bystrice pod Hostynemiin ja vuonna 2004 Olomouciin. Tiedettiin, että oli kyky liikkua hyvin rakennetussa hahmossa. Vain arkistoi pääte ja se voi olla Sigma-loukkaava. Mutta talvella 2014 kaikki oli erilaista, ja tähän päivään mennessä sinisen Dolezal-fani ei antanut anteeksi.

Martin Dolezal Olomoucin paitossa. myös keväällä taistelevat pelastamiseksi.Mutta Olomouc – jotenkin – ei tarkkaillut uuden assosiaatiosopimuksen rekisteröintiä, ja pelaajan henkilökohtainen edustaja Chovanec alkoi tarjota asiakkailleen vapaakauden pelaajana muille seuroille, kunnes hän tarttui Jabloneciin, jota johtaa yhdistyksen tuolloinen puheenjohtaja Miroslav Pelta. . Mahdollisuus tekee…

Kätevä siirto! Lopulta Pelt lähetti muutama miljoona Hanaan, mutta 23-vuotiaan osuman markkina-arvo oli muualla. Psotkan kannalta tämä oli kuitenkin lähinnä inhimillistä pettymystä. Toisin kuin fanit, Sigma, jolle hän potkaisi 57 ottelua ja teki 17 maalia, ehkäpä antoi hänelle anteeksi.Viime talvena hän halusi ostaa sen takaisin Jablonecilta, mutta Pelta katkoi sen, vaikka Dolezal oli huolissaan penkistä. Ja se oli kymmenien miljoonien liikettä.

Doležal aloitti pelaamisen, keväällä teki tärkeitä tavoitteita saada Jablonec kolmanneksi neljännestä Olomoucista eteenpäin menemällä Eurooppa-liigan ydinryhmään ja tarttumalla bonukseen 72 miljoonaa kruunua…

Sigmulta, jolla on miljoonia. Kaksi kertaa

”Mira Pelta kertoi meille, ettei hän vapauta ketään ja että hänet nähdään kevään päättyessä. Sitten se kääntyi. Hän aloitti pelaamisen, teki maalia ja Jablonec hyppäsi meille ”, Sigma-urheilupäällikkö Ladislav Minář hymyili katkerasti, jota ei ollut paikalla, kun Doležal katosi Sigmasta neljä vuotta sitten.Hän halusi antaa hänelle toisen mahdollisuuden Olomoucissa, mutta ennen kaikkea hän halusi antaa Olomoucille aseen kärjessä, joka täyttää valmentajan Jílekin korkeat vaatimukset ajatellen ja työskentelemällä joukkueen hyväksi. Ei pelkästään tavoitteiden ampuminen.

“En tarkastellut menneisyyttä ja hänen lähtöään, johon en ollut. Ihmiset sanovat niin. Martin Doležal täyttäisi vaatimuksemme. Olimme yhteydessä myös kesään, mutta tosiasia, että Jablonec hyppäsi meihin, muuttui. Hän oli yksi isoista ehdokkaistamme. Tämä on jalkapalloa “, Minář sanoi sovinnolla tavalla.

Voisit sanoa, että Doležal ampui Jablonecin Eurooppa-liigan toisen kerran, jättäen Sigmalta miljoonia toiseksi. Tšekin valinnan historiassa. ”Olen edelleen hermostunut.En odottanut ollenkaan ehdokkuutta, vaikka ajattelinkin menevän kerran maajoukkueeseen. Jokainen urheilija haluaa kokeilla sitä. Se oli unelma, joka toteutui minulle ”, Doležal kertoi.

“Joku työskentelee aikaisemmin, joku myöhemmin. Ihmisellä on kohtalonsa kirjoitettu yllä. Olin kirjoittanut, että pääsen maajoukkueeseen 28-vuotiaana, se toimi. Tiedän, että en ole nuorin, mutta en ole vielä aivan vanha. Joten toivon voivani näyttää sinulle jotain ja palata takaisin tänne. ”

Me edustaja? Se ei ole vitsi!

Hän loukkasi nilkkaansa syyskuun toisella puoliskolla, ja alkuperäiset ennusteet puhuivat kuudesta viikosta ilman jalkapalloa.

”Idea oli kauhea.Sitten menin plasmaan, joka ruiskutettiin ligaatiooni. Kahden ja puolen viikon kuluttua aloin harjoittaa, juoksua ja toipunut muutama viikko aikaisemmin. ”Loukkaantumisensa jälkeen hän aloitti kolme kertaa peruskokoonpanossa ja teki kolme maalia, kaksi sunnuntaita vastaan ​​Bohemians 1905 vastaan. Kaiken kaikkiaan hänellä on seitsemän yksitoista pelistä. Se on muodoltaan ja oikeassa muodossa.

Voiman ja nopeuden yhdistelmä tekee siitä mielenkiintoisen hyökkääjän. “Ja nyt hän on yksi liigassa huonoimmista rikoksentekijöistä”, sanoo Dolezalin joukkuetoverinsa Olomoucin mestaruudesta Pavel Dreksa, tunnustaen nyt. stoper Karviné.

“Kun pääsin Libereciin loukkaantumisen jälkeen, tunsin kauheaa.Sitten pudotimme Cupiin Karvin kanssa ja en odottanut, että valmentaja laittaa minut Duklaan. Maalin maalin, mutta poltin vielä kolme laukkua. Pidän kansallisjoukkuetta vitsiä ”, myönsi Dolezal. “Todennäköisesti auttoi minua viimeisimmässä ottelussa boheemien kanssa.”

Koska hän oli korvaaja alkuperäisessä nimityksessä, hän oli erittäin yllättynyt. ”En ole koskaan ollut siellä. Kun olimme Astanassa Euroopan liigassa, Michal Travnik kysyi huoneeltani, tiesikö minun olevan varajäseniä.Sanoin, että minulla ei ole aavistustakaan mistä tulin. “Hän tekee maalia, Jablonec pelaa hyvin”, muistutti Šilhavý, joka piti Doležalia suosimassa Puolassa saavuttamassa Ondrášekissa.

“Valmentaja haki todennäköisesti samanlaista tyyppiä, mutta odotin ottavani Ondrasekin, joka teki kahdeksan maalia Puolassa ja menestyi hyvin. Ajattelin, että se voisi toimia, mutta en rehellisesti uskonut sitä ”, Dolezal sanoo. “Ehkä se oli myös se, että pelasin valmentajan Šilhavý alla Jablonecissa.” Hän sai tietää valmentajalta ylimääräisestä kutsusta sunnuntai-iltana Jablonecin kotona Moraviaan.

“Menin vaimolleni ja pojalleni, heillä oli meillä on kolme päivää vapaata.Halusin nauttia pojasta, joka on nyt puoli vuotta vanha. Haluaisin olla heidän kanssaan, mutta se on elämää. Tulin Morvaviaan kymmenen illalla ja aamulla ennen viittä ajoimme Jablonecille, pudotimme heidät sinne ja ajoimme Prahaan. Ajoin hiukan enemmän kilometrejä. ”Mutta myös uusi edustaja laski kilometrejä, kun hän valitsi Jablonecin reitin erikoisesti.Sigma-fanit lähtivät jopa Jablonecin ensi-iltaan Uherske Hradistessa.

Auditoriossa he kehittivät petturi-banderolin, jolla oli kaksi numeroa – yliviivattu 15 ja 24, joita he käyttävät Jablonecissa.

se on minulle erityinen ottelu urani loppuun asti ”, hän epäilee. “Mutta en ole petturi!”