Joka tapauksessa 45 maalia – loistava tulos

7. Neymar (Barcelona) – 45 maalia (62 ottelua)

Näyttää siltä, ​​että täällä voit tehdä ilman tarpeettomia sanoja – olet jo nähnyt kaiken. Tänä vuonna Neymarista tuli vihdoin yksi maailman parhaista pelaajista, hän tuli oikeutetusti kultaisen pallo-ehdokkaan joukkoon ja oli kiistatonta planeetan paras pelaaja vuoden toisella puoliskolla. Espanjassa he vitsailevat, että Neymar olisi tehnyt 60 maalia, jos Messi olisi loukkaantunut koko vuoden. Joka tapauksessa 45 maalia – loistava tulos; Lisäksi Neymar on yksi niistä pelaajista, joiden peliä ei voida välittää tilastoilla.

5-6. Pierre-Emerick Obameyang (Borussia D) – 46 maalia (57 ottelua)

Gabonin hyökkääjä muutti Dortmundiin useiden menestyneiden vuosien jälkeen Ranskassa, mutta joutui silti kestämään vaikean kilpailun Immobilen ja Adrian Ramoksen kanssa. Aluksi Klopp käytti Obameyangia kyljessä, usein Gabon tuli kentälle penkiltä – mutta teki silti tasaisesti. Uudella kaudella hän lopulta vakiinnutti itsensä kiistattomana pääkeskukseksi Borussialle ja punnitsee tavoitteita sellaisessa tahdissa kuin päättäessään ylittää Ronaldon. Jos hän olisi pelannut useammin tässä asennossa vuoden ensimmäisellä puoliskolla, hän olisi varmasti ylittänyt viidenkymmenen maalin linjan. Mutta 46 maalia on vaikuttava luku: Milanossa kirjattu afrikkalainen teki enemmän kuin kaikki Rossoneri-eteenpäin yhdistelmät vuodessa.

5-6. Zlatan Ibrahimovic (PSG) – 46 maalia (54 ottelua)

34-vuotias ruotsalainen ei tule ikään. Zlatan voi silti potkaista maalivahdin kädet tykkipallolla ja poistaa mökkikankaan yhdeksästä 30 metrin ampumalla; hän on edelleen paras moderni hyökkääjä kaikessa vihollisen puolustajien painajaisen tehtävissä. Vuonna 2015 Ibra ei ollut niin tehokas eurooppalaisessa kilpailussa, mutta se osui vakaasti vastustajien maaliin liigassa 1 ja toisti oman ennätysnsä maajoukkueen tavoitteiden lukumäärästä vuodessa. Lisäksi Ibra oli ratkaiseva vaikutus Tre Krunurin vapauttamiseen Euro 2016 -tapahtumassa. Mikä tyytyväinen hyvin, hyvin moniin ihmisiin – mikä suuri turnaus ilman Zlatania?