Kuka sitten vastaa tästä komista? Valitettavasti tällainen päätös tehdään

Joukkueen selkärangan tekivät Metallurgin pelaajat, mutta nyt monet heistä ovat jo poistuneet, koska teräs voi kadota jalkapallokortista. Syyn selitti klubin asianajaja Sergei Kakusha:

″ …– Rahoituksessa on ongelmia. Jos se ei ole riittävä, kokoonnumme jälleen yhteen ja teemme päätöksen sulkea klubi. Kukaan ei aio pettää ketään. Palkat, verot, hallintokulut kasvavat. Kuka sitten vastaa tästä komista? Valitettavasti tällainen päätös tehdään. … ″

Kharkiv Metalist, joka presidentti Alexander Yaroslavskyn johdosta ensimmäisen liigan klubista muuttui Ukrainan jalkapallon kolmanneksi joukkoksi, asuu nyt sijoitustensa lopussa neljäs sija. Jaroslavskilta klubin ostanut nuori yrittäjä Sergey Kurchenko antoi kauniita lupauksia, mutta itse asiassa osoittautui nukeksi. Itse asiassa niillä, jotka pitivät häntä nukkeena, jolla on läheiset suhteet Viktor Janukovitš-perheen kanssa, oli oikeus. Heti kun Ukrainan entinen presidentti lähti maasta ja hänet diskredisoitiin, myös Kurchenko menetti silmänsä. Hänet asetettiin muodollisesti etsityyn luetteloon, mutta huhujen mukaan hän ei ole erityisen piilossa, kääntäen yrityksen Janukovitšiin Rostovissa. Tärkeintä on, että hän unohti Metalistin, ja joukkueen viimeaikaisista European Cup-menestyksistä ei ole jälkeäkään. Viime kesänä legioonaaleja korvasi enemmän tai vähemmän korkealaatuisia Ukrainan jalkapalloilijoita, jotka uskoivat klubin johdon vakuutuksiin taloudellisten ongelmien puutteesta. Kuuden kuukauden jälkeen he eivät kuitenkaan koskaan nähneet palkkaa, vaan piti elää talvella tukikohdassa ilman sähköä, lämmitystä ja Internetiä, joten he päättivät myös poistua klubista. Nyt Kharkivin värejä puolustavat pääasiassa muiden joukkueiden alaopinnot, jotka pelaavat itse asiassa ruokaa ja harjoittelua varten.

Odessa “Chernomorets” on taulukossa vielä yhden sijan “Metalistin” alapuolella, vaikkakin viime aikoina Roman Grigorchukin johtama joukkue taisteli viimeisimmän kanssa Lyonin kanssa päästäkseen Europa League -sarjan finaaliin 1/8. Nyt joukkue oli velkareiässä. Odessa toivoi vakavasti Euro 2012 -tapahtuman järjestämistä ja otti stadionin uudistamiseen 46 miljoonan euron lainan Venäjän Sberbankilta.