Uruguayan superjoukkue hajotti henkilökohtaisten faneiden pelot

4. Luis Suarez (Barcelona) – 48 maalia (57 ottelua)

Uruguayan superjoukkue hajotti henkilökohtaisten faneiden pelot, jotka pelkäsivät, että hän ei tule toimeen Messin ja Neymarin kanssa. Yksi maailman parhaista pelaajista vietti hienon vuoden ja toisinaan vain vaelsi klubitasolla. Hän näyttää edelleen David Louisilta pahimmissa unissaan, ja palkintojen suhteen hän on jo saavuttanut sen, mitä muutti Kataloniaan. 48 maalia vuodessa on uskomaton tulos, mutta on mahdollista, että Suarez voi vuonna 2016 tehdä enemmän pisteitä.

3. Robert Lewandowski (Bayern) – 49 maalia (58 ottelua)

Syksyllä pylväs teki loistavan liikkeen, ja vain vähän ei saavutettu suurmestari-indikaattoria 50 maalia. Hämmästyttävä kylmäverinen viimeisissä vaiheissa, hämmästyttävä pisteytys ja kehittynyt hyökkäystaito ilman virheitä tekevät hänestä yhden tämän vuosikymmenen parhaista eteenpäin. On erityisen yllättävää, että kotimaisissa kilpailuissa hänellä oli kilpailija – juuri kimalaisten leiristä. Heidän kilpailu kotimaan tasolla voisi olla kauden koristelu Bundesligassa.

2. Lionel Messi (Barcelona) – 52 maalia (61 ottelua)

Leo juhli uutta vuotta 2015 samoin kuin parhaimpana vuonna. Saatuaan loistavan muodon, argentiinalainen repi metalli keväällä ja siitä tuli tärkein tekijä menestyvässä “blaugrana” -kaudessa. Syksyllä Messi menetti hiukan muodonsa, ja läsnäolollaan kentällä oli yllättäen huono vaikutus Barcelonan tulokseen. Palattuaan vamman jälkeen Messi palasi Neymarille prima-aseman ja pystyi ohittamaan 50 ulkomailla maalia vuoden loppuun mennessä. Mutta hän epäonnistui ikuisessa kilpailijassaan.

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – 57 maalia (57 ottelua)

Portugalilainen, joka pisteet enemmän kilpailijoita vuodessa, mutta ilmeisesti tänä vuonna tilastollinen paremmuus ei johda uuteen kultaiseen palloon. Joukkuepokaalien puuttuminen ei todennäköisesti järkyttää Cristianoa – pikemminkin hän on iloinen siitä, että hän jälleen sisusti kaikki. Ronaldo ei ole enää nuori, mutta neljännen vuosikymmenen alussa hän edustaa ihanteellista maalikoneistoa: viileä pääpeli, tykkipallo, täydellinen avautumiskyky, erinomainen toteutus … Kriitikot sanovat, että portugalilaiset ovat hävinneet otteluissa suurten joukkueiden kanssa. Ronaldo vastasi riittävästi huonoille tahoille ja vuonna 2015 otteluissa huipputekijöiden kanssa hän teki jopa 4 maalia.