Joku on kokenut valtavan heräämisen. Sleesialaiset arvioivat puolivälin kauden Mestarien liigassa

“Joillekin pelaajillemme on valtava herätys nähdä, mitä koripalloa pelataan muualla kuin Tšekin liigassa”, myönsi Opavan manageri Dusan Stenicka. ”Mutta olemme edelleen kiinnostuneita siitä, mitä nämä kovat taistelut tekevät kanssamme Tšekin liigassa päästäkseen kuuden parhaan joukkoon.Tällä hetkellä kotikilpailu on meille toisella radalla, kuten katsojien ja median kohdalla. ”

“Toki, mutta liigamme on tasainen”, Štěnička huomautti. “Brno on piristynyt. Aloittelija Hradec Králové ei pelaa huonosti. USK Praha voitti Pardubicessa, joten kyse on onnellisuudesta ja erityisesti terveydestä.” Perusryhmän ensimmäinen puolisko päättyy 20. marraskuuta Bonnissa ja jälkipuolisko pelataan 12. joulukuuta Ranskan Nanterressä. He lentävät molempiin otteluihin.

”Se on taloudellisesti erittäin vaativa.Varsinkin kun lentää kaikkialle ”, sanoi Štěnička. ”Lentämme myös Bonniin, vaikka harkitsimme bussimatkaa niin Venetsiaankin. Mutta huomasimme, että voimme mennä jopa viiteentoista tuntiin. ”Ja niiden pitäisi riittää noin 2,2 miljoonaa kruunua, mikä on niiden kilpailulle saamien tukien summa. “Me itse Mestarien liigan kautta saamme viisikymmentätuhatta euroa (1,2 miljoonaa kruunua). ja olemme jo voittaneet puolet”, sanoi Štěnička.

Puoli miljoonan kruunun jälkeen klubi osallistuu kaupunki ja lääni. “Joten jos emme maksa sakkoja, sen pitäisi toimia”, lisäsi johtaja.

Toistaiseksi näyttää siltä, ​​että Opavan osallistuminen Mestarien liigaan vahingoittaa enemmän fyysisesti kuin taloudellisesti. “Viime viikolla pelasimme kolme ottelua viidessä päivässä, vaikkakin kaikki kotona”, sanoi Štěnička. “Se on myös erittäin haastavaa, kun jotkut pelaajat ovat vahingoittaneet meitä.”

Opavan koripalloilijat ovat harvinaisuus eurooppalaisen eliitin keskuudessa. “He eivät halua uskoa meitä, että meillä on jäljettömässä tšekkejä”, sanoi Dušan Štěnička. ”Esimerkiksi Israelin Cholonissa, jossa johdimme puoliintumisajan, he ihmettelivät, ettei se ollut mahdollista.Sama pätee Venetsiaan. ”

Puppy huomautti, että Opavane on ylpeä puhtaasti Tšekin tasavallasta. “Nautimme ulkomaalaisista klubilla ja tiedämme mitä se tekee joukkueen kanssa. Niin kutsuttu halpa ulkomainen pelaaja on käyttökelvoton puolustuksessa. Rakas, jotkut tšekkiläiset pelaajat kateuttavat siitä, että hänelle maksetaan paremmin. Ja jos joukkueessasi on enemmän pelaajia toisesta maasta, heidät erotetaan myös toisistaan. Nyt on joukko. Pojat vetäytyvät yhdessä, he menevät kahvia, kahvia. ”