World Cupin yllätysjoukkue? Jon Champion ja Ally McCoist

ITV ei näe paria etulinjaparina. Heille ei anneta suuria pelejä. Mutta tämä vapauttaa heidät. Heillä ei ole velvollisuutta hypeillä Englantia, löytää loputtomia superlatiiveja Ronaldolle ja Messille tai teeskennellä, että Brasilia pelaa mielenkiintoista “samba” jalkapalloa. Sen sijaan Champion ja McCoist ovat vastuussa neutraaleista kumeista, kuten Ruotsi v. Etelä-Korea ja Puola v. Senegal. Tällaiset ottelut ovat yksi maailmancupin tärkeimmistä iloista: kyllä, se on mahdollisuus nähdä maapallon huipputähtiä, mutta se on myös yhteinen pyrkimys kiinnostaa tuntemattomia aloittelijoita, jotka pelaavat pelejä, joihin brittiläisellä katsojalla ei ole mitään kiinnostusta.Yhtäkkiä Kroatia v. Nigeria on elinkelpoinen lauantai-iltaviihde.

Ainakin, kun sinulla on kommentoijana Ally McCoist, mies, jonka kuulostaa innostuneen puhtaasta urheilun ilosta tietämättä, mikä joukko 11 blokes ylittää toisen. Toisin kuin pari hänen BBC: n vastakkaisista numeroistaan, McCoist on lukenut kattamansa joukkueet ja saapuu valmiina tarjoamaan heille kiitosta ja kunnioitusta sen sijaan, että etsisi kiistanalaisia. Hän kuulostaa onnelliselta olevansa siellä.

Avattuaan kaikki kommentit riemuisella ”Hyvää iltapäivää / iltaa kaikille”, a la David Pleat on 5 Live, McCoist rakastaa selvästi faneja, tilaisuutta ja jalkapalloa , kuvaavat säännöllisesti pelin kohtia “ihanaksi”, “upeaksi”, “murskaavaksi” tai Kolumbian taitavan keskikentän tapauksessa “erittäin, erittäin helppo silmälle”.Maailmancupissa istuvan istuimen maksaminen on etuoikeus: McCoist tietää sen ja aikoo varmistaa, että nautimme siitä hänen kanssaan. Kuinka Eni Alukosta ja Alex Scottista tuli World Cupin punditryn breakout-tähtiä Lue lisää

Itse asiassa nauttiminen siitä hänen kanssaan on veteraanijohtajien kommentaattori Jon Champion, joka kuvaa itseään Twitter-biografiassaan seuraavasti: ”Toimii tällä hetkellä Ally McCoistin valettajana.” Tämä tiivistää heidän kukoistavan sarjakuvan parisuhteen. Mestari on puhekuvioissaan viekas, roikkunut ja hiukan loistava, mikä on ihanteellinen folio McCoistin koiranpennulle.

Kuten tiedät, jos olet kestänyt Sam Matterface ja Lee Dixonin kireät yritykset sinuun koskaan – get-a-round-in-vedonlyönti, heijastavan ystävyyden kuvaaminen ilmassa ei ole helppoa, mutta mestari ja McCoist ilmeisesti päästävät eteenpäin.Klassista ego-yhteenottoa, jossa kommentaattori vihaa keskeytystä ja kommentoija haluaa puolustaa heidän auktoriteettiaan ex-pro: na, ei ole. Nämä kaksi ovat vain kavereita lomalla.

Heidän suuri hetki tällä turnauksella, yhteenvetoinen vastaus 25 jaardin maailmaan, jonka aikaisemmin tuntematon Costa Rican vasemmistolainen oli, oli McCoistin kulttuuriopas Venäjän kaupunkiin Kazaanin aikana Puolassa vastaan ​​Kolumbia, kun mestari kysyi McCoistilta ajatuksiaan ottelun isäntäkaupungista.

“Se on uskomatonta, Jon!”, Sanoi McCoist. ”Jos panit minut nurkkaan ja naulatit minua, se on todennäköisesti toistaiseksi suosikkipaikkani matkalla, Kazan. Uskomatonta. On kulunut pitkä matka siitä lähtien, kun se putosi Ivanin Kamalaan vuonna 1552… meillä oli tänä aamuna upea matka Qol Sharif -moskeijan ympärille, joka sijaitsee Kazaanin Kremlissä.Vain upea – ehdottoman upea – arkkitehtuuri Jon, minun täytyy kertoa sinulle. ”Facebook Twitter Pinterest” Ehdottomasti upea arkkitehtuuri, Jon ”: Kazanin Qolsharif-moskeija. Kuva: Pavel Golovkin / AP

Tämä oli nestemäinen kommentti. Sieltä löytyi Alan Partridge -sarjan muistiinpano, joka oikeudenmukaisuudessa ei yleensä ole niin selvää Champion & amp; McCoistin työ, mutta se tehtiin tietoisesti. Pelin edetessä pari muutti idean toisesta, joka erikoistui jalkapallotilastoihin ja toinen historiallisiin tosiasioihin, yhä kiihkeämmäksi komedioksi – ja McCoistin pelkkä innostus tarkoitti, että hän pystyi jatkamaan sitä.

Käytetty aika Championin ja McCoistin kanssa on vanhan koulun mukavuus. Se antaa minulle saman tunteen, jonka saan Barry Daviesin vanhoista leikkeistä tai pelkästään lukemalla sanat “Tony Gubba”.C & M luovat retrohehkua live-pelien aikana. Kyse ei ole vain McCoistin myönteisestä asenteesta ja avunkulaarisesta Lanarkshiren urosta: Championin kommentissa on ihana (upea, loistava) nousu ja pudotus, joka muistuttaa matkalla ”Äärimmäiset toimenpiteet Trevor Eve -tapahtuman kanssa” -kohdasta, jossa Rob Brydon -koulut Steve Coogan kertoo kuinka antaa BBC1-identiteetille “kodin tunteen”. Champion tekee sen asiantuntevasti jokaisella lauseella.

Twitterin käyttäjät ovat todellakin vaatineet, että Champion ja McCoist saavat matkan kaltaisen matkashow’n. Sarja, jossa kaksi heistä on kahden hengen huone ympäri Eurooppaa, katselee kirkkoja ja keinuu jopa Michelin-tähdellä varustettuihin ravintoloihin, jotka ovat hieman liian rento pukeutuneita, toimisivat täysin. ranskalaiselta.Uskomatonta, Jon. ”

” Et voi myöskään rehellisesti kuvailla tätä Bordeauxia juomakelvottomaksi, Ally. ”

Ennen sitä, tänään kello 15.00, sinulla on valinnanvara. Ryhmän C nimellinen glamour-solmio on Ranska v. Tanska, joten se on ITV: ssä. Mutta ITV4: llä, jossa ahkera Australia ottaa lahjakkaita, mutta väärin vahvistavia Peruita, Champion ja McCoist kommentoivat, joten siellä minäkin olen.

Ja minä sanon sinulle, Jon: Minä antaa heille lopullinen.